top of page
Search
 • Writer's pictureKjetil Hope

En skoleturnering gjennom hele året

Det er mange skoler som arrangerer skoleturneringer, og ingenting er flottere enn det. Likevel er det mange aktiviteter som arrangeres uavhengige av hverandre, og det slår meg at med litt organisering kan man lage en stor serie gjennom hele året.


Ide: Gjennomfør en konkurranse som går over et helt skoleår. Elevene deltar og representerer klassen, og klassen får poeng avhengig av hvilken plass deres representanter får i konkurransen.

Eksempel

September: Sjakkturnerning. Per fra 3STC vinner og får 12 poeng. Lise fra 2STA kommer på andreplass og klassen får 10 poeng, osv.

Oktober: Quiz. 1STC vinner. De får 12 poeng. 2MOK får 10 poeng, osv.

Oktober: Papirflykonkurranse. Linn fra 2BYG vinner, og får 12 poeng.

November: Kahoot.

November: Stein - saks - papir - turnering

Desember: Volleyballturnering, osv....


Er det en liten skole kan man dele ut 12, 10, 8, 7,6,5, (som i Melodi Grand Prix). Er det en stor skole kan man bruke dette poengsystemet (scroll litt ned på siden).


Stillingen oppdateres etter hver konkurranse, slik at alle klassene kan vite hvor de ligger.


Forslag til konkurranser

 1. Sjakkturnering. Alle kan delta, men bare den beste fra hver klasse teller i klassekonkurransen.

 2. Quiz. Lag en quiz for alle klassene. Bruk klassens time til å gjennomføre. Elevene konkurrerer i grupper mot resten av klassen, men i tillegg samler læreren inn den beste besvarelsen.

 3. Kahoot for hele skolen. Elevene skriver navn og klasse som nick. Bare den beste fra hver klasse regnes med.

 4. Turneringer i basket, volleyball, innebandy, osv.

 5. Turnering i Klask. Spillet anbefales på det sterkeste.

 6. Papirfly. Alle i klassen konkurrerer om å få bli klassens representant. Bruk en klassens time. De får fem minutter til å designe et fly, deretter får alle kaste en gang. Deretter møter klassevinnerne til skolefinale.

 7. Stein - saks - papir. Elevene konkurrerer i best av tre. Alle elevene reiser seg, taperen setter seg ned til det bare er en igjen. Til slutt har alle klassene en representant som møter til en skolefinale.

 8. Spaghetti og marshmallows. Hvem klarer å lage det høyeste tårnet?

 9. Diskgolf. Klassen får 30 kast, hvor mange ganger klarer de å treffe kurven? Dette kan gjerne gjennomføres i kroppsøvingstimen.

 10. I tillegg kan man konkurrere i forskjellige øvelser i kroppsøving, så lenge alle klassene gjennomfører de samme øvelsene.

På slutten av året får vinnerklassen premie.

613 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page