Filer og oppgaver til starten av året - norsk

Dette er noen av de filene som kan være nyttige i starten av året på videregående skole.

Feil i tekster

Dette er to filer som du kan dele med elevene. Da kan du enkelt henvise til en regel, og elevene kan selv lese om reglene, slik at du slipper å gå gjennom dem til hver elev. Du kan også bruke dokumentet til å følge med på elevene, og se om de har en progresjon.

Filenes oppdateres etterhvert.

Vanlige regler og bokmål

Nynorske feil

Arbeidshefte - den akademiske skriveprosessen

Lenke

Dette er et hefte som har blitt til gjennom samarbeid med flere lærere. Du kan velge ut emner som du vil at elevene skal jobbe med. Du kan velge å skrive det ut, eller sende det til elevene som en fil.

Arbeidshefte nynorsk

Nynorske-hefte-2 rettet
.docx
Download DOCX • 32KB

Arbeidshefte nynorsk. Enten skriv ut eller send til elevene som dokument. Målet er å lære elevene de viktigste reglene og vanligste ordene.

Glosekort og grammatikkort nynorsk

Lenke

Kortene kan deles ut før første skriveøkt i sidemål. Elevene klipper ut og legger i pose eller konvolutt.

Tren på nynorsk gjennom Google Forms

Lenke

Dette er en lenke du kan dele med elevene, det blir ikke samler inn epostadresser, så elevene må selv sjekke svarene. Men dersom du mangler undervisningsopplegg for en time kan disse brukes.

Plagiat

Lenke

Dette er oppgaver og presentasjoner om plagiat, noe det er viktig at elevene lærer om tidlig.