top of page
Search
  • Writer's pictureKjetil Hope

Hvordan jeg vil jobbe med nynorsk i år

Updated: Oct 6, 2023

Dette er noen av de ressursene jeg kommer til å bruke med elevene i år. Jeg kommer ikke til å dele ut alt med en gang, men vil porsjonere ut litt og litt. Det er viktig å ikke overvelde elevene med for mye i starten.


I begynnelsen av året vil jeg dele ut arbeidsheftet og første arket med gloser. Så deler jeg ut flere ark etterhvert. Jeg kommer til å gi dem presentasjonen om feil på nynorsk før første skriveøkt, sammen med miniordlisten. Imidlertid tror jeg lærerne som leser dette selv vet hva som er best for deres elever.


Glosekort


Jeg kommer til å dele ut disse til elvene, sammen med en liten pose. Imidlertid får de ikke alle samtidig, jeg gir dem ett og ett ark. Da blir det langt mer overkommelig. Elevene går gjennom, og legger kortene de kan i en egen bunke.


OBS: Husk å skrive ut med å vende arket på langsiden.


nynorske glosekort
.pptx
Download PPTX • 78KB


Glosekort med feil


Disse kommer jeg til å dele ut etter at elevene har fått alle de ovennevnte kortene.


OBS: Husk å skrive ut med å vende arket på langsiden.


glosekort med feil - nynorsk
.pptx
Download PPTX • 54KB

Grammatikkort


Disse kommer jeg også til å dele ut, ett ark om gangen. Elevene kan ha dem sammen med glosekortene og bruke dem på samme måte.


OBS: Husk å skrive ut med å vende arket på kortsiden.


spørsmål om nynorsk
.pptx
Download PPTX • 120KB


Arbeidshefte

Dette heftet skriver jeg ut med stift i ryggen. Dette er oppgaver de kan jobbe med gjennom året. Det er ikke langt, men det fokuserer på det viktigste de må lære, de vanligste ordene, vanlige verb, osv.


OBS: Du finner et nytt hefte her.


Nynorske-hefte-2 rettet
.docx
Download DOCX • 32KB


Miniordliste


Denne deler jeg ut til elevene for å lese gjennom. Den kan være nyttig under skriveøkter.

Sjekkliste og miniordliste for eksamen i nynorsk
.docx
Download DOCX • 24KB


Jobbing i Google FormsJeg kommer til å be elevene jobbe med disse oppgavene av og til. Dessverre får jeg ikke lov til å samle inn data, men de er likevel nyttige for elevene.Presentasjon med feilDenne deler jeg ut og ber elevene lese gjennom før en skriveøkt, så kan jeg henvise til regler når jeg retter. Slik kan elevene raskt finne feilene, og jeg slipper å forklare reglene igjen og igjen. Jeg kan også enkelt føre statistikk over hvilke feil elevene har, slik at jeg legge vekt på dette i undervisningen.
1,450 views0 comments

Recent Posts

See All

Engvald Bakkan - ressurser

Finn andre forfatterressurser her. Nasjonalbiblioteket Vegen til regnbogen : av og om Engvald Bakkan til 100-årsdagen i 1997 Lenke Krossen er din : ein studie i Engvald Bakkans forfattarskap Lenke Byg

bottom of page