Lærere som selger undervisningsopplegg

En av mine hjertesaker mine er kampen mot lærere som selger sine undervisningsopplegg, og nå og da kommer jeg over produkter som gjør at jeg må skrive om temaet. Denne gangen var det disse puslespillene fra en salgsside laget av lærere.

Dette er puslespill hvor elevene skal sette sammen gangestykke og fasit, og lage en sekskant. Dersom du ønsker dette puslespillet må du betale 49 kroner, det vil si, ikke 49 kroner for alle puslespillene, 49 for ett, som du ikke kan redigere (såvidt jeg kan se).

Det er da jeg lurer på hva jeg burde tatt betalt for dette puslespillet:

eller dette

Nå ligger alle disse tilgjengelige her på siden, helt gratis. De tok garantert lenger tid å utvikle enn sekskanten, så dersom de koster 49 burde kanskje jeg tatt betalt en hundrelapp. Og mine kan redigeres, ønsker du å bruke dem til andre oppgaver, skriv inn. Alternativt finn en av malene her.

Hvorfor jeg skriver dette

Så hva er meningen med denne korte posten? Det er rett og slett for å advare lærere. Det er mange som lager noen enkle opplegg som ikke tar mange minuttene å lage, for deretter å selge dem til lærere som ikke vet at det finnes gratisversjoner der ute på nett.

En av av grunnene til at jeg startet denne siden, i tillegg til å forsøke å få flere lærere til å dele, er å tilby bedre, gratis opplegg enn de som enkelte lærere selger på internett. Lærerkremmerne har jeg skrevet om tidligere, så jeg trenger ikke gjenta det her, men det er viktig å huske at betalte opplegg ikke alltid betyr kvalitet. Sjekk gratissidene først.

Til slutt

Dersom du ønsker å lage puslespill i det sekskantede mønsteret, se nedenfor. Personlig synes jeg ikke dette er et bra puslespill, siden du ikke kan se om elevene har svart riktig uten å lese nøye, men det er bedre at du bruker denne, enn at du betaler 49 kroner for en pdf-fil.

sekskant mal
.pptx